Hyra i 2:a hand

Att hyra i 2:a hand

Du kan få hyra ut din lägenhet i andra hand om du har beaktansvärda skäl och det gäller en begränsad tid. Du måste alltid ha ett skriftligt tillstånd från Winsarp Fastigheter AB för att hyra ut i andra hand. Ansök om tillstånd för andrahandsuthyrning hos oss i god tid, behandlingstiden är ca fyra veckor. Var noga med att alla handlingar är fullständiga och undertecknade, annars kan vi inte behandla ansökan.

Tänk på att du står som ansvarig för lägenheten och hyran så länge som du är registrerad som hyresgäst på kontraktet, även om du hyr ut i andra hand. Olaga andrahandsuthyrning medför att du mister din hyresrätt.

Så här går du tillväga:

1:
Fyll i ansökan om att hyra ut i andra hand. Ansökan finns att ladda hem här. Upprätta även tre original av andrahandskontraktet. Ansökan tillsammans med de tre undertecknade andrahandskontrakten skickas till: Winsarp Fastigheter AB, Box 19, 532 21 Skara.

2:
Andrahandskontraktet skall vara tidsbestämt, max ett år, och signeras av både dig som förstahandshyresgäst samt föreslagen andrahandshyresgäst.

3:
Skicka med intyg från arbetsgivare eller skola. Intyget skall stämma överens tidsmässigt med den tid du önskar hyra ut. Har du beaktansvärda skäl, skriver du ner dessa på en A4-sida som du bifogar.

4:
Skriv ner adress och telefonnummer till din nya, tillfälliga bostad, eller till en kontaktperson. Om du kommer att befinna dig utomlands, behöver vi en fullmakt ställd till en kontaktperson som kan ta hand om angelägenheter som rör hyreslägenheten under uthyrningsperioden. Begär tillfällig eftersändning av din post.

Vad händer sedan?
När andrahandskontraktet är godkänt av oss, returnerar vi två exemplar till dig tillsammans med en bekräftelse. Kom ihåg att du som förstahandshyresgäst alltid ansvarar för din hyresrätt. Det är därför viktigt att du informerar om vad som gäller i tvättstugan, sophantering m.m. i den fastighet där du bor.

Du som hyresgäst har tillåtelse att sätta upp ditt namn på lägenhetsdörren ovanför förstahandshyresgästens namn, utan att täcka över det. Det är däremot inte tillåtet att sätta upp namnet vid porttelefonen eller i trapphuset.